מטבעות שוקי עוף במילוי מוס כבד עוף על ברוסקטה וציר יין
חומרים ל4 מנות :
12 י"ח שוקי עוף ללא עצם
400 גרם כבדי עוף
2 י"ח בצל קצוץ מטוגן
100 גרם מחמאה מומסת
חופן ענפי טימין קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
41 כוס ברנדי
21 כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק
4 כפות רוטב סויה
10 שיני שום פרוס
בגט פרוס לפי צורך
1 כוס יין אדום
4 כפות סוכר חום
אופן הכנה
תחילה מניחים את כבדי העוף על גבי רשת וצולים להכשרה לדרגת מדיום לאחר מיכן מעבירים את הכבדים המחמאה הבצל והברנדי למעבד מזון מתבלים במלח פלפל שחור גרוס וטימין קצוץ וטוחנים למחית חלקה .
ממלאים את שוקי העוף במילוי הכבד ומורחים בצ'ילי מתוק וסויה ומפזרים מעל שיני שום פרוסות .
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות מוציאים מקררים מעט ופורסים את השוקיים למטבעות.
במחבת נפרד מכניסים את היין האדום והסוכר חום ומביאים לרתיחה מצמצמים עד לדרגת סירופ על אש נמוכה .
מחממים מעט את מטבעות העוף מניחים על פרוסת בגט טרייה ומזלפים מעל רוטב יין אדום .
חומרים ל4 מנות :
12 י"ח שוקי עוף ללא עצם
400 גרם כבדי עוף
2 י"ח בצל קצוץ מטוגן
100 גרם מחמאה מומסת
חופן ענפי טימין קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
41 כוס ברנדי
21 כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק
4 כפות רוטב סויה
10 שיני שום פרוס
בגט פרוס לפי צורך
1 כוס יין אדום
4 כפות סוכר חום
אופן הכנה
תחילה מניחים את כבדי העוף על גבי רשת וצולים להכשרה לדרגת מדיום לאחר מיכן מעבירים את הכבדים המחמאה הבצל והברנדי למעבד מזון מתבלים במלח פלפל שחור גרוס וטימין קצוץ וטוחנים למחית חלקה .
ממלאים את שוקי העוף במילוי הכבד ומורחים בצ'ילי מתוק וסויה ומפזרים מעל שיני שום פרוסות .
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות מוציאים מקררים מעט ופורסים את השוקיים למטבעות.
במחבת נפרד מכניסים את היין האדום והסוכר חום ומביאים לרתיחה מצמצמים עד לדרגת סירופ על אש נמוכה .
מחממים מעט את מטבעות העוף מניחים על פרוסת בגט טרייה ומזלפים מעל רוטב יין אדום .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.